Kreatív termékeinkkel IKEA gyerekbútoraid megújulnak

⭐⭐⭐⭐⭐ 12.000+ elégedett vásárló

Hogyan használd

Általános információk

  • A STICKEA egyedi tervezésű bútor- és falmatricái öntapadósak, felragasztásuk semmilyen speciális eszközt és tudást nem igényel.
  • Az egyes matricákat az adott termék leírásában megjelölt IKEA bútorhoz terveztük: a matrica mérete néhány milliméterrel kisebb, mint a megadott bútor felülete, kérjük, ezt vedd figyelembe a felragasztáskor. A matrica nem lóghat túl a bútoron.
  • A matricák a felhelyezést követően könnyen visszaszedhetőek, de minden visszaszedés növeli a termék sérülésének esélyét, ezért légy óvatos az illesztésnél. A nagyobb méretű matricák felhelyezésénél mindenképpen javasoljuk, hogy két felnőtt dolgozzon együtt.
  • A matricák felragasztása egyszerű, de a termék nem gyerekjáték: kérjük gyerekeknek ne engedjétek, hogy a felhelyezéssel kísérletezzenek, az minden esetben legyen felnőtt feladata.
  • Az asztalmatricák, székmatricák és tárolómatricák laminátummal van ellátva, így ezek a típusú matricáink mérsékelten víz-, karc- és UV-állóak.
  • A matricák tartós kültéri használatát nem javasoljuk. 

Tárolás

A STICKEA matricái – a legtöbb esetben - feltekerve érkeznek otthonodba. Amennyiben nem azonnal tervezed felhasználni a megrendelt termékeket, kérjük, mindenképpen vedd ki a matricákat a csomagolásból és kisimítva tárold közvetlen napfénytől védett, száraz helyen. A matricát lehetőleg 6 hónapon belül használd fel. 


Felület előkészítése

A matricázandó felület legyen száraz, por- és zsírmentes. A bútorokat nedves ruhával töröld tisztára, majd töröld szárazra egy puha ronggyal. A tisztításhoz ne használj oldószereket vagy súrolószereket.

Frissen lakkozott, festett bútorok esetén száradást követően legalább 3 hetet várj matricázás előtt.

Javasolt felragasztási hőmérsékelt legalább +8°C (a matrica felragasztása előtt javasoljuk megvárni, amíg a kinti hidegből behozott matrica szobahőmérsékletűre melegszik, hideg matricánál fennáll a veszély, hogy a ragasztó nem köt megfelelően).


Felragasztás


Tisztítás

A matrica 72 órával felragasztás után nedves ruhával tisztítható. Ha véletlenül ceruza/zsírkréta/filc alkotás kerülne a matricára, próbáld a lehetőségekhez képest minél előbb letörölni. Ha nagyon makacs a szennyeződés, használj szappant/mosogatószert.


Eltávolítás

A STICKEA matricák könnyen visszaszedhetőek, hogy felragasztáskor kijavíthasd az esetleges pontatlanságokat. A matrica 24 óra elteltével fog erősebben felragadni, így ha ezt követően felszeded a felületről, a matrica eltávolításkor megsérülhet és további tapadása már nem biztosított.

A bútorod és falfelületeid állapotát nem ismerjük, így a Stickea.hu Kft. semmilyen esetben nem vállal felelősséget a matrica eltávolításával járó esetleges károkért.

A STICKEA matricákon az egyes matricaelemeket előre körbevágtuk a matricapapíron, így azokat egyesével, mindig óvatosan és lassan, az egyik sarokból kiindulva távolítsd el a papírról. Nagyobb felületű matrica esetén először csak egy kb. 10 cm széles sávban szedd fel a matricát a hátlapról, megelőzve, hogy a matrica hátoldala véletlenül se ragadjon össze.

Illeszd a matrica sarkait a bútor két sarkához, majd ha pontos az illesztés, belülről kifelé simítva próbáld a matricát lassan a bevonandó felületre ragasztani, miközben azt fokozatosan eltávolítod a hátlapról. Simításhoz egy tiszta, puha ruha (póló, konyharuha stb.) használatát javasoljuk, de kézzel simítva is könnyen kitolhatók a buborékok.

Ha mégis légbuborék maradt a matrica alatt, próbáld a kezeddel a matrica széle felé kitolni a buborékot. Ha nem jársz sikerrel, akkor finoman és lassan, kb. 45 fokos szögben visszahúzhatod a matricát a buborékig, majd belülről a matrica széle felé simítsd újra a matricát a felületre.

Ha a teljes matricát felhelyezted és megfelelőnek találod az eredményt, simítsd át többször a teljes bevont felületet. A ragasztó 24 óra alatt fejti ki teljes hatását.

És ezzel készen is vagy!