Hogyan használd

Általános információk

A STICKEA egyedi tervezésű bútor- és falmatricái öntapadósak. Felragasztásuk semmilyen speciális eszközt és tudást nem igényel, azonban kérjük, olvasd el figyelmesen az alábbi tudnivalókat.

Az egyes matricákat az adott termék leírásában megjelölt IKEA bútorhoz terveztük: a matrica mérete néhány milliméterrel kisebb, mint a megadott bútor felülete, kérjük, ezt vedd figyelembe a felragasztáskor.

A matricák a felhelyezést követően könnyen visszaszedhetőek, de minden visszaszedés növeli a termék sérülésének esélyét, ezért légy óvatos az illesztésnél. A nagyobb méretű matricák felhelyezésénél mindenképpen javasoljuk, hogy két felnőtt dolgozzon együtt.

A dekorációs matricák felragasztása bár egyszerű, de a termék nem gyerekjáték: kérjük gyerekeknek ne engedjétek, hogy a felhelyezéssel kísérletezzenek, az minden esetben legyen felnőtt feladata.

Minden Stickea matrica matt laminátummal van ellátva, így a matricáink mérsékelten víz-, karc- és UV-állóak, azonban a matricák tartós kültéri használatát nem javasoljuk. 


Tárolás

A STICKEA matricái – a legtöbb esetben - feltekerve érkeznek otthonodba. Amennyiben nem azonnal tervezed felhasználni a megrendelt termékeket, kérjük, mindenképpen vedd ki a matricákat a csomagolásból és kisimítva tárold közvetlen napfénytől védett, száraz helyen. A matricát lehetőleg 6 hónapon belül használd fel. 


Felület előkészítése

A matricázandó felület legyen száraz, por- és zsírmentes. A tisztításhoz a bútorok esetében használj szappant és vizet, majd tiszta ronggyal töröld teljesen szárazra a felületet. Figyelem: frissen lakkozott, festett bútorok esetén száradást követően legalább 3 hetet várj matricázás előtt.

A falfelületeket elég egy száraz, tiszta ronggyal áttörölni. Figyelem: amennyiben friss falfestés történt, várj száradást követően legalább 3 hetet a matricázással! 

Javasolt felragasztási hőmérsékelt +8°C (a matrica felragasztása előtt javasoljuk megvárni, amíg a kinti hidegből behozott matrica szobahőmérsékletűre melegszik).


Felragasztás

A STICKEA matricákon az egyes matricaelemeket előre körbevágtuk a matricapapíron, így azokat egyesével, mindig óvatosan és lassan, az egyik sarokból kiindulva távolítsd el a papírról. Nagyobb felületű matrica esetén először csak egy kb. 10 cm széles sávban szedd fel a matricát a hátlapról, megelőzve, hogy a matrica hátoldala véletlenül se ragadjon össze.

Illeszd a matrica sarkait a bútor két sarkához, majd ha pontos az illesztés, belülről kifelé simítva próbáld a matricát lassan a bevonandó felületre ragasztani, miközben azt fokozatosan eltávolítod a hátlapról. Simításhoz egy tiszta, puha rongy (póló, konyharuha stb.) használatát javasoljuk, de kézzel simítva is könnyen kitolhatók a buborékok.

Ha mégis légbuborék maradt a matrica alatt, próbáld a kezeddel a matrica széle felé kitolni a buborékot. Ha nem jársz sikerrel, akkor finoman és lassan, kb. 45 fokos szögben visszahúzhatod a matricát a buborékig, majd belülről a matrica széle felé simítsd újra a matricát a felületre.

Ha a teljes matricát felhelyezted és megfelelőnek találod az eredményt, simítsd át újra a teljes bevont felületet, hogy a ragasztó megkössön, ezzel készen is vagy!

Nézd meg a felragasztás lépéseit videónkban is:


Tisztítás

A matrica 72 órával felragasztás után nedves ronggyal tisztítható. Ha véletlenül ceruza/zsírkréta/filc alkotás kerülne a matricára, próbáld a lehetőségekhez képest minél előbb letörölni. Ha nagyon makacs a szennyeződés, használj szappant/mosogatószert vagy az egyéb esetben jól bevált tisztítószereket is alkalmazhatod.

Eltávolítás

FIGYELEM: a STICKEA matricák könnyen visszaszedhetőek, hogy felragasztáskor kijavíthasd az esetleges pontatlanságokat. A matrica néhány nap után fog erősebben felragadni, így ha ezt követően felszeded a felületről, a matrica eltávolításkor megsérülhet és további tapadása már nem biztosított.

A bútorod és falfelületeid állapotát nem ismerjük, így a Stickea.hu Kft. semmilyen esetben nem vállal felelősséget a matrica eltávolításával járó esetleges károkért.

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.