Gyakori kérdések

Kérdések a bútormatricákkal kapcsolatban:

Milyen lépéseket kell tennem a bútormatrica felragasztása előtt?

A matricázandó felület legyen por-és zsírmentes. A tisztításhoz a bútorok esetében használj szappant és vizet, majd tiszta ronggyal töröld szárazra a felületet. Figyelem! Frissen lakkozott, festett bútorok esetén száradást követően legalább 3 hetet várj matricázás előtt.

A falfelületeket elég egy száraz, tiszta ronggyal áttörölni. Figyelem! Amennyiben friss falfestés történt, várj száradást követően legalább 3 hetet a matricázással!


Milyen speciális eszközre van szükségem a bútormatrica felragasztásához?

A matrica felragasztása szinte "gyerekjáték" bármely átlagos kézügyességű felnőtt számára. A kisebb méretű matricákhoz nincs szükség semmilyen speciális eszközre a kezeden kívül, a nagyobb típusú matricáknál is elég csupán egy rongy, konyharuha, hogy a végén igazán szép, sima eredményt kapj.


Mi történik, ha ferdén vagy nem pontosan ragasztom fel a matricát?

Matricáink oldószermentes ragasztójának köszönhetően könnyen applikálható és eltávolítható, akár többször is újrapozícionlálható, így ha nem sikerül elsőre felragasztani, akkor újra próbálkozhatsz.

A felragasztásról itt találhatsz egy minden részletre kiterjedő leírást.


A matricák milyen tulajdonságokkal rendelkeznek?

Minden matricáinkat matt laminátummal láttunk el, így azok egyrészt megőrzik a nyomtatás eredeti színeit, másrészt mérsékelten UV-, víz- és karcállóvá teszik a terméket, hogy azokaban hosszútávon örömöteket leljétek. 72 órával a felragasztás után a matricák nedves szivaccsal/ronggyal tisztíthatóak.


Csak IKEA bútorokra használhatóak a matricák?

Bútormatricáink fő célja, hogy az IKEA gyerekbútoraidat egyedibbé, funkcionálisabbá tegyük és az esetlegesen megunt IKEA termékeidet is életre keltsd matricáink segítségével.

Matricáink alapvetően IKEA bútorokra készültek, de ha van a matrica méretének megfelelő bútorod, akkor természetesen azokra is használhatod dekorációként.

A matricák méreteit minden esetben feltüntetjük a termékleírásban, de az IKEA oldalán is fent vannak az adott bútortípusok méretei, amikkel össze tudod hasonlítani saját terméked méretét.


Mire kell figyelnem még a matrica tárolásánál és felhasználásánál?

A STICKEA matricái – a legtöbb esetben - feltekerve érkeznek otthonodba. Amennyiben nem azonnal tervezed felhasználni a megrendelt termékeket, kérjük, mindenképpen vedd ki a matricákat a csomagolásból és kisimítva tárold közvetlen napfénytől védett, száraz helyen. A matricát lehetőleg 6 hónapon belül használd fel.

A matricáinkat bevonó lamináló felület miatt matricáink UV-, víz- és karcállóak, beltérre alkalmasak. A matricák tartós kültéri használatát nem javasoljuk.


Mely bútorokat kell szétszedni matricázás előtt (ha már össze vannak szerelve)?

Matricáinkat úgy találtuk ki, hogy nem kell feltétlen szétszedni a bútorokat hozzá. A Duktig konyha esetében is csak az ajtó matricához szükséges levenni a fogantyút. A Flisat babaháznál le kell csavarozni a babaház tetjét és oldalait ahhoz, hogy a hátfalra a matricákat fel tudjátok ragasztani.Kérdések a falmatricákkal kapcsolatban:

Milyen felületeken használhatóak a falmatricáink?

- Beltéri falfestékkel festett falon (figyelem: lemosható festékkel festett felületre a matrica sajnos nem tapad)

- Festett fűrészporos tapétán (figyelem: lemosható festékkel festett felületre a matrica sajnos nem tapad)

Továbbá ragaszthatod üvegre, tükörre, fémre, bútorra vagy akár csempére is.

Minden esetben fontos, hogy a felület legyen száraz, zsír - és pormentes!


Nem ragad fel a falfelületre a falmatrica. Mitől lehet ez?

Amennyiben a felület nem por- és zsírmentes, előfordulhat, hogy a matrica nem tapad megfelelően. A lemosható falfestékkel festett falfelülre a matrica tapadása nem biztosított.


A falmatricát ragaszthatom bútorra is?

Igen, falmatricáink bútorokra is ragaszthatók, amiket előzetesen megtisztítasz a fent leírtaknak megfelelően.Kérdések a fizetéssel, szállítással és szállítási határidővel kapcsolatban:

Milyen fizetési módok vannak?

Jelenleg webáruházunkban bankkártyával és átutalással tudod fizetni termékeinket.


Mindenképp regisztrálnom kell, ha vásárolni szeretnék?

Nem kötelező regisztrálni, vendégként is vásárolhatsz nálunk, de célszerű a regisztráció, mert rendeléseidet nyomon követheted és az adataidat is elég egyszer, a regisztrációnál megadni, így gyorsabban és könnyebben vásárolhatsz.


Lehetőség van Pickpackponton átvenni a rendelésemet?

Jelenleg nincs lehetőség.


Van lehetőség személyes átvételre?

Igen, személyes átvételére - telefonos egyeztetés után - az alábbi címen van lehetőség: 2030 Érd, Miklós u. 6.


Tudom törölni a rendelésem?

Amennyiben törölni szeretnéd a rendelésedet, kérlek írj az hello@stickea.hu email címre.


Szállítási címet tudok módosítani rendelés leadását követően?

A csomag feladásáig van lehetőség a szállítási cím módosítására (hello@stickea.hu), amennyiben már kaptál értesítő emailt, hogy a csomagot feladtuk, úgy nincs mód megváltoztatni a szállítási címet.


Mennyi idő alatt érkezik meg a rendelésem?

Raktáron lévő termékeink szállítási ideje 2-6 nap. Rendelhető termékeink 1 héttel több időt vesznek igénybe a gyártás elkészülte miatt.


Ikea bútorokat is tudok rendelni rajtatok keresztül?

Nem, IKEA bútorokat csak személyesen valamelyik IKEA áruházban vagy online tudod megvenni az IKEA weboldalán.


Van lehetőség egyedi méretben rendelni a matricát?

Egyedi méret rendelésére jelenleg nincs lehetőség.


Felnőtt bútorokra is kapható a webáruházban matrica?

Bár jelenlegi termékeinket elsősorban a gyerek célközönség részére terveztük, azok természetesen "felnőtt" bútorokra is használhatók, korosztálytól függetlenül.


Mikor lesznek új bútorcsaládokra matricák?

Termékpalettánk folyamatosan bővül, figyelve vásárlóink igényére is. Ha van ötleted egyéb IKEA bútor matricázására, írj a hello@stickea.hu email címre. Örömmel vesszük újabb és újabb ötleteiteket, igényeiteket matricáink felhasználhatóságára vonatkozóan, amiket igyekszünk folyamatosan teljesíteni.


Kit kereshetek, ha további kérdésem van?

Amennyiben van olyan kérdés, amire nem találtad meg a választ, nyugodtan írj a hello@stickea.hu email címre és 48 órán belül válaszolni fogunk.

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.