IKEA hack ötletek

Itt a Farsang, áll a bál!

2020.02.09 14:57

Nyakunkon a farsang és már biztos minden anyuka hetek óta lázasan készül az óvodai-iskolai jelmezbálra.

Vagy mégsem…??

Most azoknak az anyukáknak szeretnénk kedveskedni, akiknek nincs ideje vagy épp kézügyessége egy saját jelmez elkészítéséhez.

A legjobb az egészben, hogy ezt tényleg gyerekjáték elkészíteni, annyira, hogy akár a gyerekek is megcsinálhatják és a legfontosabb: koszmentesen, ami minden elfoglalt anyuka álma. :)

Na de vágjunk bele, nem is húzom tovább az időtöket! Mi az, ami egy hétköznapi ruhát is feldob? Naná, hogy a farsangi maszk! Lehet egyszínű, csillogós, színes, vagy fényes, gyakorlatilag bármivel díszíthető, csupán a fantázia szab határt.

Ismeritek az IKEA TOKIG salátacentrifugáját? Nyugalom, nyugalom nem keverjük a farsangot a húsvéttal, nem a nyuszinak készülünk megmosni a zöldséget. :)

Ez egy igazi varázseszköz, ami a gyerekeket is garantáltan elkápráztatja!

Na de elég a beszédből, álljunk is neki a saját maszk elkészítésének!

A legjobb, ha közösen készítitek a gyerek(ek)kel, hisz igazi élményprogram lesz mindenkinek.

Hozzávalók:

 

Plusz ajánló: extrém, feltűnő maszkhoz a IKEA MA°LA fluoreszkáló/csillogó festék 8 szín - 2.490 Ft 

+ lányos anyukáknak ajánljuk, hogy pár öntapadó díszkövet szerezzenek be, vagy egy kis csillámpor mindig jól jön, hisz minden hercegnő imádja a csillogást, nemde?

Mit szóltok ahhoz, ha azt mondjuk, hogy a salátacentrifuga a legjobb festőkészlet? 10-ből 8 anyuka egész biztosan azt gondolja, hogy nincs ki a 4 kerekünk, de ugyanakkor kíváncsi és tovább olvassa, a maradék pedig már nem is olvassa tovább. :)

Ha te is a többség táborát erősíted, akkor görgess lejjebb és máris megtudod milyen szuper felfedezést tettünk.

Ha beszerezted a hozzávalókat, akkor már neki is állhatunk.

Az interneten biztosan találsz maszk sablont, de kézzel is könnyedén rajzolhatsz bármilyen formájú álarcot.

Rajzold meg egy ceruzával a vonalakat/formákat, egy olló segítségével vágd ki a sablonokat papírból, és már kész is a maszk alapja.

Lépések:

  1. Helyezzük a maszkokat a centrifugába
  2. Válasszuk ki (legjobb, ha a gyerek(ek)et bevonjuk, hisz mégiscsak ő fogja viselni) a festék színeket, majd teljesen szabadon nyomjunk/nyomjanak ők kis festékpöttyöket a maszkra.


  1. A centrifugát zárjuk le és kezdjük el minél gyorsabban tekerni a tetején lévő kart.
  2. Ha már úgy érezzük, hogy elég, állítsuk meg, vegyük le a tetejét, és tádáááám! Kész is vagyunk! Na itt kell bevonni a szülőket, h biztosan koszmentes legyen az eredmény: a maszk kiemelését ajánlatos egy csipesz segítségével elvégezni, és egy olyan helyre tenni, ahol a gyerek nem éri el, amíg szárad. (Lányos anyukák itt szórják meg csillámporral a maszkot, hogy a festékbe beleragadjon.)


  1. Ha megszáradt, lyukasszuk ki és fűzzünk bele szalagot vagy gumit, ami a maszk felhelyezését segíti.

 

 

Ha a maszk kivágást és szalagozását is beleszámoljuk, akkor maximum 15 perc: koszolás és bosszúság nélkül alkottunk egy igazán egyedi maszkot, amilyen garantáltan senkinek nincs. Plusz a gyerekekkel igazán vidám közös időt tölthetünk el.

+ 1 ráadás STICKEAHACK

Ha már a maszkoknál tartunk, emlékeztetőül szeretnénk megmutatni, hogy többféle állatmatricánk is van IKEA FLISAT ülőkére, amiből ihletet meríthettek és az igazán ügyesek megrajzolhatják kedvenc állataikat is maszkként.

Örömteli készülődést kívánunk!

 

Puszi, pacsi: Dorka és Dóri

 

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.