IKEA hack ötletek

Év színe - 2020

2020.01.04 22:42

Tudtátok, hogy a Pantone Intézet 1999 óta minden év decemberében kihirdeti a következő évre vonatkozó "Év színét", amely az adott év trendjeinek meghatározó alapeleme lesz?

Évente kétszer Európában szerveznek titkos találkozókat, ahol megvitatják a következő időszak színeit. Az "Év színét" a világban zajló események és társadalmi változások ihletik.   

És akkor most jöjjön a…….dobpergés….tüzijáték:  

A 2020-as év színe a klasszikus kék vagy kobaltkék, ami egy csodálatos mélykék árnyalat!  

Forrás

Üzenete: stabilitás, nyugalom és magabiztosság. Időtlen, tartós, elegáns és egyszerű.  

Vajon ez passzol a gyerekszobához? A válasz: IGEN!  

Akinek gyermeke(i) van(nak) tudja, hogy az egyik legfontosabb szülői feladat, hogy a rendszerességet, a stabilitást és a nyugalmat biztosítsunk gyermekeinknek.

A klasszikus kék szín ebben igazán segítségünkre lehet. A folyamatos változás és rengeteg külső inger miatt a mai gyerekek nagyon elevenek és leterheltek. Ez a nyugtató szín igazán jó hatással tud lenni fejlődésükre, ha megjelenítjük a szobájukban.

Természetesen ez nem jelenti azt, hogy most azonnal le kell festeni a falat mélykékre, hogy sötétségbe boruljunk, de a merészebbek egy-egy falat is kifesthetnek, hogy igazán elegáns gyerekszoba legyen a végeredmény:  

Forrás

Ha nem akarunk teljes festést, felújítást, akkor elég ha egy mélykék árnyalatú falmatricával dobjuk fel a szoba falát, 

Forrás

vagy egy-egy kiegészítővel varázsoljuk divatossá a gyerekszobát, anélkül, hogy drasztikus átalakítást kéne eszközölni.  

Termékek: IKEA

Az igazán bátrak és időmilliomosok(!) átfesthetik a bútort is: 

Forrás

Aki viszont szintén szereti a trendi és látványos, azonban gyors megoldást - rombolás nélkül - annak a STICKEA csapata készült szuper új, kék konyhamatricával, hogy mi is becsempészhessük ezt a csodálatos színt otthonunkba: 

Csak rajtad áll, hogy melyiket választod! :)

Sok kéket kíván:

Dorka és Dóri

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.